Duurzaam ontbijtbuffet bij Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach | #groenidee
Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach omarmt duurzaamheid met twee innovatieve keuzes voor hun ontbijtbuffet, resulterend in aanzienlijke voordelen.
Duurzaam ontbijtbuffet bij Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach | #groenidee
Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach omarmt duurzaamheid met twee innovatieve keuzes voor hun ontbijtbuffet, resulterend in aanzienlijke voordelen.
Het ontbijtbuffet speelt een belangrijke rol bij zowel de gastenervaring als de milieu impact van een bedrijf. Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach speelt hier op in en maakt 2 duurzame keuzes voor hun ontbijtbuffet, wat belangrijke voordelen oplevert:
1. Geen mono-verpakkingen: Het ontbijtbuffet bevat geen mono-verpakkingen. Hierdoor vermindert het hotel de hoeveelheid plasticafval, en inspireert het gasten tegelijkertijd om ook bewuster met plasticverbruik om te gaan.
2. Eetbare tipjes: Het gebruik van eetbare tipjes als kleine schaaltjes voor het ontbijt zorgt ervoor dat gasten kunnen genieten van hun maaltijd zonder extra (wegwerp)servies te genereren. Dit minimaliseert de hoeveelheid afval én afwas die het hotel produceert. Daarnaast voegt het een element van speelsheid toe aan het ontbijt, wat kan fungeren als een gespreksonderwerp dat duurzaamheid bevordert.
Hiermee blijft de kwaliteit van het ontbijtbuffet gewaarborgd, maar wordt diens impact op het milieu aanzienlijk verminderd.
Deze blog is onderdeel van onze #groenidee campagne: duurzame initiatieven van onze deelnemers die we graag delen om anderen te inspireren en aan te moedigen ook te vergroenen.
Onlangs zijn op de ONCE Najaarsbijeenkomst de resultaten van de Party- en Eventcatering Challenge 2024 gepresenteerd.
Heb je ooit gedacht aan wat er gebeurt met een afgeschreven stootkussen? Waarom zouden we ze niet hergebruiken en vullen met planten? Het perfecte idee om veiligheid te verbeteren én…
Er is weer een nieuwe versie uit van het blad Kust & Zee. Dit blad staat boordevol inspirerende verhalen, prachtige foto's en informatieve artikelen over alles wat met de kust en zee te maken…
Interview met Jachthaven Marnemoende over de Groene Wimpel
Strand Noordwijk heeft een innovatieve stap gezet door de fietsenstalling bij de opgang naar het strand te verduurzamen met moderne LED-verlichting van SolarWoodle.
Jachthaven De Helling in Culemborg heeft een waardevol en informatief initiatief gelanceerd door een educatief informatiebord op hun terrein te plaatsen.
Bij Center Parcs Het Meerdal worden bezoekers verrast met een reeks duurzame initiatieven die zowel de milieubewustheid verhogen als bijdragen aan een groenere toekomst. Deze initiatieven zijn…
Bibliotheek Rijn en Venen Alphen-Centrum introduceert een inspirerend initiatief om duurzaamheid te bevorderen: de ruil- en weggeefkast & plantenbieb.
Strand Den Helder heeft een effectief en milieuvriendelijk initiatief geïntroduceerd door peukenbakken bij de opgang van het strand te plaatsen.
Strand Heemskerk heeft dit jaar een creatieve en effectieve oplossing geïntroduceerd om de netheid van hun strand te waarborgen: een paardenpoepschep.
Na 13 jaar heeft Hampshire Hotel Delft Centre een duurzame make-over gegeven aan hun kamers, waarbij milieubewustzijn voorop stond.
Dierenpark Amersfoort heeft zijn duurzame ambities kracht bijgezet door de opening van de grootste zonnecarport van Amersfoort, gelegen op het bovenste dek van hun parkeergarage.
RCN De Flaasbloem, een recreatiepark in Noord-Brabant, heeft een milieuvriendelijk initiatief op het park: een duurzame watertap voor eigen bronwater.
In een innovatieve stap richting milieuvriendelijker maritiem onderhoud, introduceert de Haarlemsche Jachtclub de regenton-automaat, een ingenieus systeem dat regenwater opvangt en hergebruikt.
Vorige maand reikten we de Green Key certificaten voor 2024 uit. Dat waren er maar liefst 750. Want Green Key zit stevig in de lift. Vooral uit de hoek van de bungalowparken is er veel…
Het Museon-Omniversum in Den Haag heeft een groendak dat bedekt is met levende planten, waarmee het zorgt voor een groenere én gezondere omgeving.
Landal Hoog Vaals maakt gebruik van een duurzame menukaart, toegewijd aan groene keuzes en duurzaam genieten.
Als keurmeester van Green Key en Duurzaam Gastvrij loop ik alweer een paar jaar rond in de recreatiesector. Een van de zaken die mij opvalt, is dat de aandacht voor Green Key en Duurzaam Gastvrij…
Europarcs Markermeer heeft een sociaal én milieuvriendelijk initiatief met de weggeefbak voor medewerkers.
In een bewuste stap naar duurzaamheid heeft Golden Tulip Leiden Centre zijn ontbijtbuffet vernieuwd met een milieuvriendelijke ontbijtdispenser, mogelijk gemaakt door samenwerking met TLANT.
Snowworld Landgraaf heeft in de toiletten pakkende stickers hangen die mensen aanzet om minder papier te verbruiken.
Hotel Kapellerput heeft een milieuvriendelijk partnerschap aangekondigd met Clean the World, resulterend in gerecycled zeep.
Van der Valk Hotel Heerlen heeft een innovatief idee geïntroduceerd om hun inzet voor duurzaamheid verder te versterken. In de keuken van het hotel is een duidelijk instructieformulier opgehangen,…
Wil je jouw historisch pand verduurzamen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk verkleinen? De Groene Menukaart biedt de perfecte mix van inspiratie en praktische tips voor een duurzamere…
Als ondernemer sta je tegenwoordig voor de keuze of, en hoe, je je organisatie wilt verduurzamen. Bijvoorbeeld op het gebied van zakelijke energie. Je kan bij het afsluiten vaneen nieuw…
Two Brothers Hotels zet een duurzame stap voorwaarts door een informatieve en gebruiksvriendelijke webpagina over Green Key en duurzaamheid op hun site te lanceren. Deze pagina biedt gasten…
Extreme hitte en een groeiende kans op natuurbranden, kort opgevolgd door extreme piekbuien en wateroverlast. De uitersten die door verandering van het klimaat in het weerbeeld ontstaan worden ook…
Roompot Callantsoog heeft een groen initiatief gelanceerd door een eigen groente- en kruidenkas te introduceren. Deze kas voorziet gasten van vers, lokaal geteeld voedsel, waardoor niet alleen de…
Eén van de Green Key criteria voor het thema Eten en Drinken gaat over het inkopen van verantwoorde vis. Wij krijgen regelmatig vragen (en klachten) binnen over de verschillende vissoorten die wel…
Energiecontracten bieden steeds meer mogelijkheden. Wie zekerheid zoekt, sluit een meerjarig contract af. Wie goed kan inschatten hoe zijn verbruikspatroon gedurende de dag en de seizoenen…
Het Hunebedcentrum presenteert een groen initiatief: een duurzame wijnselectie. De bezoekers worden nu verwend met wijnen van The Green Wine Company, geproduceerd door bevlogen wijnboeren die zich…
Landal De Waufsberg heeft een idee geïntroduceerd dat niet alleen de gasten informeert over de afbraaktijd van verschillende soorten afval, maar hen ook actief aanmoedigt om de omgeving schoon te…
Afval recyclen gebeurt steeds meer in Nederland. Toch belanden er nog veel te veel biostromen zoals koffiedik, snij- en voedselresten bij het restafval, waarna deze laagwaardig worden vernietigd…